Puheterapeutti Johanna Yli-Salomäki

Valmistuin puheterapeutiksi Helsingin yliopistosta vuonna 2007. Tein loppuharjoitteluni Lastenlinnassa Helsingissä (nykyinen Uusi lastensairaala) osittain liikuntavammaisten lasten osastolla ja osittain apuvälinekeskus Tietoteekissä, jossa valmistumiseni jälkeen jatkoin puheterapeuttina. Tuolloin opin paljon puhetta tukevista ja korvaavista keinoista, ja etenkin kuvien käyttö ja kommunikointikansiot tulivat tutuiksi.

Vuonna 2009 aloitin puheterapeuttina Espoossa Kilon päiväkodissa, jossa korostui moniammatillisen yhteistyön tärkeys. Puhe-, toiminta- ja fysioterapeutti olivat läsnä päiväkodin arjessa ja tekivät töitä yhdessä päiväkodin henkilökunnan ja perheiden kanssa. Asiakkainamme oli päiväkoti-ikäisiä lapsia, joilla oli hyvin erilaisia vaikeuksia mm. kommunikoinnin, liikkumisen sekä toiminta- ja oppimiskyvyn suhteen.

Tampereelle muuton jälkeen vuonna 2014 sijaistin vuoden ajan Pirkkalan terveyskeskuksessa. Vuodesta 2015 alkaen olen ollut osa Ylöjärven terveyskeskuksen moniammatillista lastentiimiä. Asiakkaani ovat pääosin päiväkoti- ja alakouluikäisiä lapsia, joilla on vaikeuksia esimerkiksi kommunikoinnin, puheen ja kielen ymmärtämisen, artikulaation, puheen sujuvuuden tai syömisen suhteen.

Minua kiinnostavat monenlaiset puheterapeuttiset vaikeudet ja mielelläni etsin keinoja auttaa lapsia yhdessä vanhempien ja toisten ammattilaisten kanssa. Lähdin mielelläni mukaan tekemään myös tätä puheterapiasovellusta, josta toivottavasti on apua harjoiteltaessa selkeää puhetta.

Google Play       Apple